Pyetja:

A ju lejohet meshkujve të këndojnë këngë pa instrumente, si psh., këngët labe?

***

Përgjigjja:

Falënderimi i takon Allahut. Paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi Pejgamberin ﷺ

Meshkujve ju lejohet të këndojnë këngë me zërin e tyre të lirë, pa instrumente dhe pa përmbajtur teksti ndonjë fjalë të ndytë, thirrje për mëkate apo diçka të tillë.

Hoxhë Zejd Haziri