Pyetja:

Disa femra përdorin barëra për ndalimin e menstruacioneve, me qëllim që ta agjërojnë muajin e Ramazanit të gjithë. A lejohet një gjë e tillë?

***

Përgjigjja:

Falënderimi i takon Allahut. Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të Dërguarin e Allahut, Muhamedin ﷺ

Doktorë muslimanë tani ka mjaft elhamdulilah, nëse ata thonë se një gjë e tillë nuk e dëmton shëndetin, nuk ka problem të përdoren, për shkak që të agjërohet Ramazani pa ndërprerje.

Shejh Salih el Fevzan, “Fetva të fikhut rreth çështjeve mjekësore të Ramazanit”

Përktheu: Rashid Zulfiu