Pyetja:

A lejohet të hedhim ujë të nxehtë në banjo?

***

Përgjigjja:

Falënderimi i takon Allahut. Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi Pejgamberin ﷺ

Nuk ka ndonjë ndalesë sheriatike rreth hudhjes së ujit të nxehtë në banjo, por nga përvoja e muslimanëve ka raste kur hudhja e ujit të nxehtë në banjo ka rezultuar me sulm të xhinëve. Një rast të tillë e ka përmendur ish-muftiu i Arabisë Saudite, shejh Ibn Bazi.

Hoxhë Zejd Haziri