Monday, December 6, 2021
Pyetja: A ka qenë e banuar toka para krijimit të Ademit alejhi selam? *** Përgjigja: Nuk dimë ndonjë argument prej Kuranit apo Sunetit që të na tregojë se a ka qenë apo jo toka e banuar para Ademit -alejhi selam. Vetëm se tregohet nga disa prej të parëve tanë të mirë (es-selefu salih)...
Pyetja: A lejohet të shkosh tek magjistari për të larguar magjinë? *** Përgjigja: Nuk lejohet kurimi i magjisë duke përdorur magjinë, sepse i Dërguari i Allahut kur është pyetur për prishjen e magjisë tek magjistari, ka thënë: “Ajo është prej punëve të shejtanit”. Sepse prishja e magjisë tek magjistari, përmban thirrjen e xhindve...
Pyetja: Cilat janë disa prej llojeve më të shprehura të shirkijateve tek shqiptarët? *** Përgjigja: 1 – Kërkimi i mbrojtjes, i faljes së mëkateve, i shërimit, i martesës nga të vdekurit ose therja e kurbaneve për ta, bërja tavaf rreth varreve të tyre, bërja sexhde në drejtim të tyre, të zotuarit në emër...
Pyetje: Hoxhë i nderuar, unë kam nevojë për një këshillim të madh ngase kam bërë një gabim shumë të madh! Ka dashur Allahu i Madhëruar dhe më ka udhëzuar që disa vite me radhë. Elhamdulilah dhe ka dashur e më ka mbrojtur prej harameve. Deri në një çast. Unë edhe si...
Pyetje: Kemi parë disa njerëz që vënë një thikë tek shtrati i fëmijëve të vegjël, me qëllim që t’i mbrojnë nga xhindët. A lejohet një gjë e tillë? *** Përgjigje: Vendosja e thikës, ose e ndonjë sendi tjetër të ngjashëm me të, për të mbrojtur fëmijët nga xhindët, është e ndaluar. Në vend...
Pyetja: A ekzistojnë xhinët dhe na i përshkruani si janë ata? *** Përgjigja: Xhinët janë krijesa të Allahut xh.sh., të cilat i ka krijuar prej zjarrit para krijimit të Ademit (alejhi selam). Allahu xh.sh. thotë: “Ne krijuam njeriun nga balta e argjilës, së zezë e të prishur (me erë të keqe), (të formuar-të...
  Kërkimi i pagesës për rukje 194. I nderuar hoxhë!  A i lejohet atij që bën rukje të kërkojë pagesë nga të sëmurët? Përgjigjja: Në parim nuk ka ndalesë për marrjen e pagesës për rukjen, e cila bëhet sipas rregullave të sheriatit. Në koleksionin e Buhariut dhe Muslimit është shënuar hadithi i...
Pyetje: A janë të vërteta ato që qesin fall apo vetëm gënjeshtër?   *** Përgjigje: Jo, falli është hamendje më shumë dhe kinse një lexim i bazuar në lëvizjen e yjeve etj. Falltarët nuk kanë mbështetje në thëniet e tyre në diçka që është e qëndrueshme. Në anën tjetër shkuarja tek falltarët është në...
Pyetje: Kam njё motёr tё cilёn e ka prekur shejtani dhe ka momente kur ajo e humb vetёdijen, kontrollin e saj dhe fillon tё qajё. Ҫfarё duaje tё bёj unё qё motra tё shёrohet? *** Përgjigje: Personi i cili ёshtё prekur nga xhindi i lexohet Kuran e sidomos ajetul Kursij dhe suret: Ihlas, Felek...
Pyetja: Cili është mjekimi legjitim ndaj magjisë? *** Përgjigja: Mjekimi legjitim bëhet me anë të ajeteve kuranore siç është surja “El Fatiha”, “El Felek”, “En Nas” dhe me atë që ka ardhur në Sunet prej duave. Po ashtu dhe me anë të lutjeve të lejuara me të cilat njeriu i lutet Zotit të...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

Si duhet të japim këshillë?

Pyetje: Cilat janë rregullat që duhet t’i kemi parasysh gjatë dhënies së këshillës? *** Përgjigje: Dhënia e këshillës është një prej të drejtave të vëllezërve mes vete dhe është tregues për vëllazërinë e sinqertë. Madje kjo është prej përsosurisë së imanit, ngase imani nuk përsoset, derisa muslimani ta dojë dhe ta urrejë për vëllanë e […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke?

Pyetja: A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër? *** Përgjigja: Nëse u qasemi studimeve kur’anore të kësaj fushe, materies së krijimit të Ademit, lavdërimet dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, praktikisht llojit të lëndës së krijimit, hasim se Kur’ani përdor disa terminologji mbi këtë […]

X
Mirëserdhët Pergjigje.net
Mirësevini
wpChatIcon