Friday, July 30, 2021

Çka duhet të bësh kur hidhërohesh?

0
Pyetje:Çka duhet të bësh kur hidhërohesh?***Përgjigje:Pejgamberi ﷺ ka thënë:“I fortë s’është ai, që mund dhe mposhtë kundërshtarin. Por, i fortë është ai, që kontrollon vetveten në hidhërim”. (El-Buhari dhe Muslim )Pra, i fortë...

Si ti largosh ankthet dhe brengat?

0
Pyetje:Na tregoni për gjërat që e ndihmojnë myslimanin në largimin e anktheve dhe brengave të cilat e godasin atë. Dhe a lejohet që për shkak të tyre, ai t’i bëjë rukje vetes?***Përgjigje:Prej shkaqeve më...

Kam njё motёr tё cilёn e ka prekur shejtani çfarё duaje tё bёj unё...

0
Pyetje:Kam njё motёr tё cilёn e ka prekur shejtani dhe ka momente kur ajo e humb vetёdijen, kontrollin e saj dhe fillon tё qajё.Ҫfarё duaje tё bёj unё qё motra tё shёrohet?***Përgjigje:Personi i cili...

Çfarë duhet të bësh kur shikon endrra të frikshme?

0
Pyetje:“Kur fle natën, gjithmonë shoh ëndrra të frikshme, mrekulli e gjëra të mbinatyrshme që ndodhin, të cilat gjithherë më shqetësojnë dhe më frikësojnë. Prandaj, çfarë më këshilloni mua të bëj, apo çfarë të them...

Si është mjekimi legjitim ndaj magjisë?

0
Pyetësi thotë:Kush është mjekimi legjitim ndaj magjisë?***Përgjigje:Shejh Ibën Uthejmini (Allahu e mëshiroftë!): Mjekimi legjitim bëhet me anë të ajeteve kuranore siç është surja “El Fatiha”, “El Felek”, “En Nas” dhe me atë që ka...

Si ti largosh ankthet dhe brengat?

0
Pyetje:Na tregoni për gjërat që e ndihmojnë myslimanin në largimin e anktheve dhe brengave të cilat e godasin atë. Dhe a lejohet që për shkak të tyre, ai t’i bëjë rukje vetes?***Përgjigje:Prej shkaqeve më...

A ndihmon thënia e tespi dovës (ajetul kursij) në vështirësi?

0
Pyetje:A mund të na shkruani tespi-dovën dhe a është e vërtetë se thënia e saj ndihmon në raste të vështirësive. Allahu ju shpërbleftë me të mira në këtë dhe në botën tjetër!***Përgjigje:All-llahu la ilahe il-la hu. El hajjul kajjum. La te'hudhuhu sinetun ve la neum. Lehu ma...

Si të veproj në namaz nëse kam rrjedhje të urinës?

0
Pyetje:Pas kryerjes së nevojës (urinës), filloj marrjen e abdesit dhe bëhem gati për faljen e namazit, mirëpo, çdoherë gjatë marrjes së abdesit më rrjedhin nga organi disa pika të urinës dhe një gjë e...

Lutem që Allahu të ma mundësojë vdekjen…

0
Pyetje:Hoxhë i nderuar! Dua t’ju rrëfej se jeta ime për mua s’ka kuptim. Gjithmonë kam probleme të ndryshme dhe çdo herë që më ndodh ndonjë fatkeqësi, unë i lutem Allahut që të ma mundësojë vdekjen...

Si të bëhem i rregullt në faljen e namazeve?

0
Pyetja:Ju lutem e kam një brengë… Nuk jam praktikuesi rregullt i namazeve. Fal xhumanë por edhe ndonjë vakt kur kam kohë. Më këshilloni si të bëhem namazli i rregullt.***Përgjigjja:Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon