Pyetja:

A lejohet të martohemi pak ditë para haxhit? Sepse kemi dëgjuar që ka një ndalesë rreth kësaj.

***

Përgjigjja:

Falënderimi i takon Allahut, paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të Dërguarin e Tij, Muhamedin ﷺ.

Nuk ka ndalesë rreth martesës. Mund të martohesh kurdo.

Shejh Asim el Hakim