Pyetja:

A lejohet të mbahen qelimet për të vdekurin?

***

Përgjigjja:

Falënderimet i takojnë Allahut. Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi Pejgamberin ﷺ

Mbajtja e qelimeve për të vdekurin, nuk ka bazë në sunetin e Pejgamberit ﷺ e as në jetëshkrimin e selefëve, por qelimet, të 52-tat janë bidat (lexo: risi në fe).

Dr. Shefqet Krasniqi

Comments are closed.