Friday, July 30, 2021

A lejohet të festohet ditëlindja e Pejgamberit ﷺ (mevludi)?

0
Pyetje:A lejohet të festohet ditëlindja e Muhamedit ﷺ (mevludi)?***Përgjigje:Së pari: Dita e lindjes së Pejgamberit ﷺ nuk është e ditur dhe njohur në mënyrë të prerë e të saktë.Disa dijetarë bashkëkohorë janë të mendimit se...

Nata e mesit e muajit Shaban (Nata e Beratit)

0
Pyetja:A është natë e madhe nata e Beratit?***Përgjigjja:Për sa i përket natës së mesit të muajit Sha’ban kanë ardhur shumë hadithe, ku shumica e tyre janë të dobëta dhe të trilluara. Një pjesë e dijetarëve...

A duhet të veçohen muajt Rexheb dhe Shaban me itikaf ose heshtje? 

0
Pyetja: Cila është vlera e agjërimit në tre muajt e shenjtë? A duhet të veçohen këta muaj me itikaf ose heshtje?***Përgjigjja:Sa i përket veçimit të Rexhebit dhe Shabanit, që të dyja me agjërim ose itikaf,...

Ç’është festa e Nevruzit dhe a lejohet festimi i saj?

0
Pyetje: Dua të di rreth Novruzit, sepse më urojnë njerëzit dhe nga njëra anë nuk dua të dukem e paedukatë e mos t’ua kthej, por nga ana tjetër më vret ndërgjegjia t’i lë ata pa...

A mund të agjërohet në ditën e lindjes së profetit Muhamed ?

0
Pyetje:A mund të agjërohet në ditën e lindjes së profetit Muhamed (Paqja qoftë mbi të!)?ërgjigjja: AGJËRIMI NË DITËLINDJEN E PROFETITFalënderimi absolut i takon Allahut! Mëshira, lavdërimi edhe paqja qofshin mbi të Dërguarin e Allahut!Sa...

A lejohet leximi i Jasin-it për mbarësi?

0
Pyetje:A mundem t’ia lexoj Jasinin (suren “Ja Sin”) unë si prind djalit ose vajzës për mbarësi apo shëndet?Përgjigjja:Falënderimi absolut i takon Allahut! Mëshira, lavdërimi edhe paqja qofshin mbi të Dërguarin e Allahut!Në...

A duhet të fërkohet qafa gjatë marrjes së abdesit?

0
Pyetja: A është bidat të fërkosh qafën gjatë marrjes së abdesit?Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin...

A lejohet festimi i ditëlindjes së profetit?

0
Pyetje:A lejohet festimi i ditëlindjes profetike dhe donim edhe një koment në lidhje me mevludin.Përgjigjja:Falënderimi absolut i takon Allahut! Mëshira, lavdërimi edhe paqja qofshin mbi të Dërguarin e Allahut!Së pari: Kuptimi mbi mevludin dhe...

A duhet të veçohet muaji Rexheb me ndonjë adhurim?

0
Pyetje: A është e vërtetë se muaji Rexheb dallohet me ndonjë adhurim të caktuar ose të veçantë? Ju lutemi të na përgjigjeni, sepse na është përzier kjo gjë, dhe a është obligim në këtë muaj...

A ka vërtetësi Nata e Regaibit?

0
Pyetje: A ka vërtetësi cështja e natës së Regaibit që thuhet se është natë e mirë dhe a duhet të ngritemi për adhurime dhe të agjërojmë? Përgjigje: Të gjithë ata që argumentohen për vlerën e Natës së Mirë të Regaibit...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon