Friday, July 30, 2021

A duhet të jenë muslimanët të ashpër karshi njerëzve?

0
Pyetje:Disa nga ata të cilët i konsiderojmë të jenë përpiktë në zbatimin e fesë i trajtojnë njerëzit me ashpërsi dhe janë të akullt ndaj tyre, dhe disa nga ta vazhdimisht janë të vrenjtur ....

Ku ta dërgoj pasurinë e fituar me haram?

0
Pyetje:Një avokat ka punuar për llogari të disa bankave që punojnë me kamatë (fajde, interes bankar), pastaj u pendua dhe hoqi dorë nga ajo punë. Tani ai dëshiron të pastrohet prej pasurisë që...

Çfarë shpërblimi ka zgjimi i të tjerëve për namazin e sabahut?

0
Pyetje:Çfarë shpërblimi ka zgjimi i të tjerëve për namazin e sabahut?***Përgjigje:Allahu i madhëruar e ka porositur profetin e tij në Kuran duke i thënë: “Urdhëro familjen tënde për namaz dhe bëj durim ndaj...

A lejohet t’i jepet sadaka një njeriu që konsumon alkool?

0
Pyetje:A lejohet t’i jepet sadaka një njeriu që konsumon alkool?***Përgjigje:Të gjithë njerëzit kanë gabime, shumica e tyre kanë vese të ndryshme, kush më shumë e kush më pak dhe nga të gjithë këta...

Deri ku lejohet ndryshimi i së keqes me dorë?

0
Pyetje:Profeti (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) ka thënë: “Kush prej jush sheh ndonjë të keqe, le ta ndryshojë atë me dorën e tij. E nëse nuk mundet, atëherë le ta ndryshojë atë me gjuhën e...

A ka për detyrë gruaja të ftojë në fe?

0
Pyetja:A ka për detyrë gruaja të ftojë në fe? Dhe ku mund ta bëjë këtë?***Përgjigjja:Duhet të dimë një rregull që thotë: “Çfarë është detyrë për burrat, është edhe për gratë, si edhe e anasjellta,...

Kur obligohet fëmija që të agjërojë?

0
Pyetje:Kur obligohen fëmijët që të agjërojnë Ramazanin, a ka ndonjë moshë të caktuar rreth kësaj çështje?***Përgjigja:Fëmija që në moshën shtatë vjeçare duhet të urdhërohet nga prindërit që të agjërojë kurse në moshën dhjetë...

Nxitja e fëmijëve për mësimin e Kuranit.

0
Pyetje:A më lejohet mua që tu jap para fëmijëve të mi, për t’i nxitur ata të përsërisin Kuranin që dinë përmendësh?***Përgjigje:Është saktësuar tek Ebu Ubejdi në “Fedailul Kur’an” se Umeri (radijallahu teala anhu) u...

A shpërblehet ai që e lexon Kuranin edhe nëse nuk e kupton atë?

0
Pyetje:A shpërblehet ai që e lexon Kuranin edhe nëse nuk e kupton atë?***Përgjigje:Kurani fisnik është i begatë siç thotë Allahu i Madhëruar: “(Ky është) Libër i begatshëm, Ne ta shpallëm ty që t’i studiojnë...

Cila është vlera e diturisë fetare?

0
Pyetje:Cila është vlera e diturisë fetare dhe a ka kufij që duhet ti përmbahemi në mësimin e saj?***Përgjigjja:Mësimi i fesë me qëllim të sinqertë është nga veprat më të mira dhe Profeti ﷺ në...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon