Monday, December 6, 2021
Pyetja: A prishet agjërimi nëse del lëngu para spermës? *** Përgjigja: Së pari, lëngu që del para spermës në gjuhën arabe quhet medhij. Është një lëng i bardhë, i hollë, ngjitet për dore nëse e prek. Ky lëng del kur personin e kaplojnë epshet, por mund të dalë edhe pa epshe, e nuk del...
Pyetja: Në cilat raste obligohet marrja e guslit? *** Përgjigja: Marrë në përgjithësi, gusli apo larja e tërë trupit obligohet në këto raste: 1.Dalja e spermës nga organi gjenital i mashkullit apo derdhja e femrës, pavarësisht a është njeriu zgjuar dhe i del me vetëdije si me aktin seksual apo për shkak të ngacmimit...
Pyetja: Kam shumë vesvese gjatë marrjes së abdestit dhe guslit. Më duket se vazhdimisht e prish, çfarë të bëj? *** Përgjigja: Vesveset, siç i quajmë cytjet e shejtanit, janë metoda që përdor shejtani i mallkuar me qëllim të devijimit dhe humbjes së besimtarëve. Ai është armik i përbetuar i njeriut, nuk dorëzohet...
Pyetja: Nëse nuk kam mundur të pastrohem pas marrëdhënieve intime para syfyrit, a bën të vazhdohet agjërimi xhunub? *** Përgjigja: Nëse agjëruesi zgjohet nga gjumi në gjendje xhunubllëku, kjo nuk është pengesë për vazhdimin e agjërimit përderisa marrëdhëniet intime janë kryer para lindjes së agimit, pra para hyrjes së kohës së namazit të...
Pyetja: A prishet agjërimi nëse, pas syfyrit në gjumë, bëhem xhunub? *** Përgjigja: Njeriu derisa është në gjendje gjumi nuk konsiderohet përgjegjës për veprimet e bëra, ngase lapsi është ngritur dhe nuk shënohen veprimet e atij që është në gjumë. Nga kjo kuptohet se agjëruesi nëse bëhet xhunub në gjumë gjatë ditës,...
Pyetja: A lejohet që gjatë abdestit të mos bëhet pastrimi i veshëve për shkak të dhembjes kur uji depërton në vesh? *** Përgjigja: Fërkimi i veshëve me dorë të lagur gjatë marrjes së abdestit është sunet, pra nuk është prej veprave që kushtëzohet vlefshmëria e abdestit, por prej veprave plotësuese të abdesit. Lënia...
  Forma e guslit dhe koha e tij në ditën e xhuma 28. I nderuar hoxhë! Si është forma e guslit dhe koha e tij në ditën e xhuma? Përgjigjja: Forma e guslit mund të ndahet në dy kategori: gusli i vlefshëm (obligativ) dhe gusli i preferuar (sunet). 1. Gusli i vlefshëm (obligativ)...
Pyetja: Selam alejkum! Desha t'ju pyes diçka. A duhet të marrim gusul apo vetëm abdest pas seksit oral (nëse nuk ejakulon), duke pasur parasysh që organet gjenitale nuk preken. Dhe nëse vetëm preken, a konsiderohemi xhunubë? Allahu ju shpërbleftë! *** Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të...
Pyetja: Më intereson një pyetje që ka të bëjë me pastrimin dhe larjen pas marrëdhënieve seksuale. Pasi të marrim gusul a duhet të marrim abdes? *** Përgjigja:   Falenderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën...
Pyetja: Pasi të marrim gusul a duhet të marrim abdes? *** Përgjigja: Falenderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nëse muslimani është xhunub (i papastër) dhe merr gusul...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

Si duhet të japim këshillë?

Pyetje: Cilat janë rregullat që duhet t’i kemi parasysh gjatë dhënies së këshillës? *** Përgjigje: Dhënia e këshillës është një prej të drejtave të vëllezërve mes vete dhe është tregues për vëllazërinë e sinqertë. Madje kjo është prej përsosurisë së imanit, ngase imani nuk përsoset, derisa muslimani ta dojë dhe ta urrejë për vëllanë e […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke?

Pyetja: A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër? *** Përgjigja: Nëse u qasemi studimeve kur’anore të kësaj fushe, materies së krijimit të Ademit, lavdërimet dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, praktikisht llojit të lëndës së krijimit, hasim se Kur’ani përdor disa terminologji mbi këtë […]

X
Mirëserdhët Pergjigje.net
Mirësevini
wpChatIcon