Friday, July 30, 2021

Ku ta dërgoj pasurinë e fituar me haram?

0
Pyetje:Një avokat ka punuar për llogari të disa bankave që punojnë me kamatë (fajde, interes bankar), pastaj u pendua dhe hoqi dorë nga ajo punë. Tani ai dëshiron të pastrohet prej pasurisë që...

A lejohet shitja te dera e xhamisë?

0
Pyetje:Si është gjykimi për shitjen tek dera e xhamisë, sidomos para dhe pas namazit të xhumasë, sepse ka njerëz që shesin derisa nis hutbja dhe pastaj hyjnë në xhami? Nëse ky mall që shitet është...

A marr gjynah që shkëputem në orar pune për namaz?

0
Pyetje:Esselamu alejkum ue rahmetullah!Nëse në zyrë nuk do të jem më vetëm, sepse po bëhet reformë, mbase do të ketë edhe burra dhe nuk do mund t’i falë vaktet në zyrë (Allahu e di...

A ta lë punën e pas Ramazanit të shikoj ndonjë punë tjetër?

0
Pyetja:Selam alejkum hoxhë i nderuar! Jam një vëlla musliman, përgatis donera. Ka disa muaj që e kam mësuar këtë zanat. Tash unë jam mjeshtër kryesor (e palos donerin, e pres etj.), por problemi qëndron se...

A lejohet shitblerja pas ezanit?

0
Pyetje:Cila është dispozita e shitblerjes pas ezanit ?***Përgjigje: Nëse shitblerja bëhet pas ezanit të dytë në ditën e xhuma, themi se nuk lejohet, duke u bazuar në fjalën e Allahut,- xhele ue ala!,- ku thotë: يَا...

Shefi më kushtëzon të mos shkoj në haxh e as në umre, si të...

0
Pyetje:Punoj në një barnatore. Dhe shefi i barnatores ma kushtëzoi që mos të shkoj në Umre deri vitin tjetër dhe mos të shkoj në haxh as këtë vit as vitin tjetër (dmth, pas dy vitesh). Ndërsa,...

Si veprohet me atë që ka pasuri haram?

0
Pyetje:Si veprohet me atë që ka pasuri haram?***Përgjigje:Rasti i parë: Kur e njeh pasurinë haramNëse e njeh pasurinë haram atëherë këtu kemi dy mundësi: ose ajo pasuri është e vjedhur ose e grabitur,...

Krijimi i një web-faqeje për kompani që ka veprimtari haram

0
Pyetje:Dua të përpiloj një webfaqe për një kompani apo edhe të bëj edhe një program kompjuterik. Jam i vetëdijshëm që disa nga gjërat që kjo kompani i vepron janë hallall mirëpo ka edhe disa...

Çfarë duhet bërë kur dikush të lë amanet paratë e tij?

0
Pyetje: Çfarë duhet të bësh kur dikush të le amanet paratë e tij?***Përgjigje:Ai të cilit i lihen të holla për t'i ruajtur si amanet, nuk duhet t'i përdorë ato vetëm se me lejen e poseduesit...

A lejohet të shitet gjaku?

0
PYETJA: Kam dëgjuar se dikush u ka ofruar disa punëtorëve të krahut (që punojnë me mëditje) të holla për dhënien e gjakut, dikush prej tyre paska pranuar. Sipas normave islame sa është kjo në rregull?PËRGJIGJA: Fillimisht...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon