Saturday, July 24, 2021

A lejohet shitja te dera e xhamisë?

0
Pyetje:Si është gjykimi për shitjen tek dera e xhamisë, sidomos para dhe pas namazit të xhumasë, sepse ka njerëz që shesin derisa nis hutbja dhe pastaj hyjnë në xhami? Nëse ky mall që shitet është...

A lejohet shitblerja pas ezanit?

0
Pyetje:Cila është dispozita e shitblerjes pas ezanit ?***Përgjigje: Nëse shitblerja bëhet pas ezanit të dytë në ditën e xhuma, themi se nuk lejohet, duke u bazuar në fjalën e Allahut,- xhele ue ala!,- ku thotë: يَا...

A lejohet të shitet gjaku?

0
PYETJA: Kam dëgjuar se dikush u ka ofruar disa punëtorëve të krahut (që punojnë me mëditje) të holla për dhënien e gjakut, dikush prej tyre paska pranuar. Sipas normave islame sa është kjo në rregull?PËRGJIGJA: Fillimisht...

A lejohet importimi i alkoolit për jomuslimanët?

0
Pyetja: Hoxhë i nderuar, selam alejkum. Unë jam musliman dhe e dua fenë, për atë edhe pyes. Jetoj në një vend evropian ku ka shumë shumë pak musliman, dhe më jepet mundësia ta sjelli birrën...

A është haram blerja e veshkës prej një personi që ka nevojë për para...

0
Pyetja: Mirdita E kom ni pytje A eshte haram ta blejsh veshken prej ni personit qe ka nevoj per pare dhe ti ke nevoj per veshk.Përgjigjja: Falenderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin...

Blerja e gjërave të vjedhura

0
Blerja e gjërave të vjedhura Fetvaja e shejh Ibn Bazit, 19/fq.91Pyetje: Një person dëshiron tʹi shesë gjëra të vjedhura blerësit i cili e di se ajo është e vjedhur. A është blerësi mëkatar, nëse e blen...

Cili është vendimi mbi incizimin e Kur’anit në kaseta [CD] dhe shitjen e tyre?

0
Vendimi mbi shitjen e incizimeve të Kur'anit Pyetje: Cili është vendimi mbi incizimin e Kur'anit në kaseta dhe shitjen e tyre? Përgjigje: S'ka gjë që e ndalon këtë . Ti e shet vetëm kasetën, jo Kur'anin....

Cili është vendimi mbi muslimanët që nuk bashkëpunojnë më njeri-tjetrin për shkakun se nuk...

0
Vendimi mbi blerjen nga mosbesimtarët, kur ka muslimanë përreth Fetwa të Komisionit të Përhershëm 13/18Pyetje: Cili është vendimi mbi muslimanët që nuk bashkëpunojnë më njeri-tjetrin për shkakun se nuk duan të blejnë nga muslimanët dhe parapëlqejnë...

Si është rregulli i tregtisë me jobesimtarët?

0
Tregtia me jobesimtarët Shejh Abdur-Rezak el-Afifi Burimi: Fatwa-OnlinePyetje: Si është rregulli i tregtisë me jobesimtarët? Përgjigje: I Dërguari i All-llahut i ka trajtuar në mënyrë të njejtë edhe muslimanët, edhe jomuslimanët në rregullin e tregtisë. Ai blinte...

A është haram ofrimi i një çmimi më të ulët për të njëjtin artikull,...

0
Të shesësh më lirë se tjetriShejh Ibn Uthejmin el-Sherh el-Mumti’ (8/204)Pyetje: A është haram ofrimi i një çmimi më të ulët për të njëjtin artikull, me qëllim të konkurrimit me tregtarët e tjerë, dhe a konsiderohet...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon