Wednesday, July 28, 2021

Vendimi në lidhje me përdorimin e kartës së kredisë

0
Vendimi në lidhje me përdorimin e kartës së kredisënga shejh ibn UthejminSilsilah Kitab ed-Da’ueh 12, el-Fetaua, vëll.3, faqe 120-121Pyetje: Ka banka që u ofrojnë klijentëve të tyre kartë të quajtur “Visa”. Kjo kartë u...

A lejohet të deponoj në bankë një pjesë të pasurisë ku përfitohet interes prej...

0
Shlyerja e tatimit me para të kamatës?Pyetje: A lejohet të deponoj në bankë një pjesë të pasurisë ku përfitohet interes prej 12%, me qëllim të pagimit të tatimeve mbi vlerën e shtuar TVSH, e cila është...

Cili është vendimi në lidhje me bërjen e biznesit me atë që është e...

0
Shejh Mukbil mbi depozitimin e parave ne bankëBurimi: Tuhfetul-Muxhib ala Es'iletil-Hadhir uel-Garib, Pyetja nr. 22Peytje: Cili është vendimi në lidhje me bërjen e biznesit me atë që është e lejuar (Hallall) dhe (në të njëjtën...

A i lejohet njeriut të marrë nga pasuria e prindit të vet dhe të...

0
Përfitimi nga pasuria e kamatësnga shejh AlbaniRevista "el-Esaleh" 1/48-49, 15 Rebiu eth-Thani, 1413hPyetja: A i lejohet njeriut të marrë nga pasuria e prindit të vet dhe të përfitojë nga ajo në tregti, duke pasur parasysh...

Vendimi ne lidhje me punësimin në kompanitë e sigurimeve ose në kompanitë ndërmjetësuese të...

0
Pyetje: Sigurimi shëndetësor do të jetë i detyrueshëm për të gjitha kompanitë dhe asociacionet në vendin tonë. Kompania e sigurimeve nuk do të ketë marrëveshje të drejtpërdrejta me kompanitë apo shoqëritë aksionare (SH.P.K.:Shoqëri me Përgjegjësi...

Si është gjykimi i punësimit në bankat të cilat merren me kamatë dhe si...

0
Pyetje: Si është gjykimi i punësimit në bankat të cilat merren me kamatë dhe si është gjykimi i shfrytëzimit të shërbimit të këtyre bankave?Përgjigje: Punësimi dhe të punuarit në banka të tilla është i...

A mund të marr kredi për biznes?

0
Pyetje: ”A është e lejuar për të marrë hua para për të bërë biznes?”Përgjigje: ”Kjo lejohet. Për deri sa kredia nuk përbëhet nga kamata, kjo është në rregull. Nuk ka rëndësi pse ti i...

Ku ta çoj pasurinë e fituar me haram?

0
Pyetje: Shejkhu ynë Allahu ju dhëntë bereqet! Një avokat ka punuar për llogari të disa bankave që punojnë me kamatë (fajde, interes bankar), pastaj u pendua dhe hoqi dorë nga ajo punë. Tani ai...

A bën të bashkëpunojmë me banka që veprojnë me kamatë?

0
Pyetja: Shpresojmë të na sugjëroni se si të veprojmë me bankat bashkohore, veçanarisht që ne nuk dijmë asgjë për rregullat e bankave; nuk dijmë për lërjen e llogarisë e as për përfitmin, kur është e...

Përdorimi i kamatës për të paguar taksat

0
Pyetja: Kam dëshirë të di a mund t’i paguaj taksat vjetore nga interesi (kamata) që e fitoj në dhogarinë e kursimit? Xhezakum Allah hajr.Përgjigja: Në emër të Zotit, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit! Vëlla i dashur, pasiqë interesi i fituar...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon