Basti sportiv njihet tek njerëzit si parashikim i rezultateve të ngjarjeve sportive. Ata që luajnë bast sportiv nuk luajnë kundër njëri tjetrit, por luajnë kundër bastores apo kompanisë që e organizon bastin. Nëse parashikimi është i saktë atëherë ata që e kanë qëlluar e ndajnë shpërblimin mes tyre. Përpara...
Pyetja: Unë punoj si programues dhe një nga klientët e mi më ka kërkuar që t'i rregulloj disa softuer që transmetojnë lajmet e basteve në sport nga një faqe interneti në grupe në Telegram. E pyeta se si funksionon ky bast dhe më tha se është ndryshe nga bixhozi, pasi...
Pyetja: A lejohen bastet në garat me kuaj? *** Përgjigjja: Falënderimi i takon vetëm Allahut. Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi Muhamedin, të Dërguarin e Tij ﷺ. Mbajtja e garave ndërmjet kuajve është e lejuar, sepse Pejgamberi ﷺ ka thënë: “Nuk duhet të ketë çmime për garat përveç në gjuajtje me hark, gara...
Pyetja: Cili është qëndrimi i Islamit ndaj lojërave të fatit? *** Përgjigjja: Lotaria me të gjitha llojet e tjera të lojërave të fatit nuk janë asgjë tjetër përveçse bixhoz, kumar të cilin Allahu xh.sh. në Kur’anin Famëlartë e ka ndaluar rreptësisht duke e klasifikuar në mesin e mëkateve më të mëdha shkatërruese, siç...
Pyetja: Unë punoj në bingo. A e kam haram rrogën që marr nga kjo punë? *** Përgjigjja: Në parim për të gjitha gjërat që në esencë janë haram të përdoren, ndalohet edhe çfarëdo aktiviteti që do të ndihmojë në zhvillimin, forcimin dhe përhapjen e haramit, ngase Allahu i Madhërishëm urdhëron dhe thotë: ”Ndihmohuni...

TRENDI I PYETJEVE