Pyetja:

Cila është lutja që thuhet kur kalon mes këndit të jemenit dhe gurit të zi?

***

Përgjigjja:

Lutja kur kalon mes këndit të jemenit dhe gurit të zi është:

﴿رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ﴾

Rabbenã, ãtinã fid-dunjã ḥaseneten, we fil ãḣirati ḥaseneten, we ḳinã ‘adhãben-nãr!

(Zoti ynë, na jep të mira në këtë jetë, dhe në jetën e fundit na jep të mira, dhe na ruaj prej dënimit në Zjarr!) (Bekare: 201) [1]

———————–

[1] Ebu Davudi dhe Ahmedi (Sahih Ebu Davud).