Pyetja:

Cila është dispozita e kryerjes së haxhit me para të pista ose haram?

***

Përgjigjja:

Nëse i kryen ashtu siç duhet obligimet dhe rregullat e haxhit, haxhi i tij është i saktë dhe i pranuar.
Kurse, sa i përket fitimit të parave në mënyrë jolegjitime (haram) ai llogaritet mëkatar, ndërsa haxhi i tij llogaritet i saktë me kryerjen e rregullave të tij.

Shejh Dr. Salih Ibn Feuzan el Feuzan
Përktheu: Suad Shabani