Friday, July 30, 2021

A janë më të mira 10 ditët e Dhul-Hixhes apo dhjetë ditët e fundit...

0
Pyetja:A janë dhjetë ditët e Dhul-Hixhes më të mira, apo dhjetë ditët e fundit të Ramazanit?***Përgjigjja:Dhjetë ditët e Dhul-Hixhes janë më të mira sesa dhjetë ditët e fundit të Ramazanit. Nga ana tjetër, dhjetët...

Çka janë dhe kur janë ditët e Dhul-hixhes?

0
Pyetje:Çka janë dhe në cilin muaj janë ditët e Dhul-hixhes?Faleminderit.***Përgjigje:Me emrin e Allahut, falënderojmë Allahun, paqja dhe mëshira e Tij qofshin për Profetin tonë ﷺ.Këto ditë janë 10 ditët e para të muajit dhul-hixhe...

A lejohet të kryhet haxhi vullnetar për një të vdekur i cili veç se...

0
Pyetje:A lejohet t'i dhurohen një personi para (të holla) që ta kryej haxhin për një person i cili ka vdekur, duke e ditur se personi i cili ka vdekur e ka kryer haxhin e...

A i plotëson haxhi vullnetar mangësitë e haxhit obligativ?

0
Pyetje:Nëse muslimani e kryen haxhin obligativ e pastaj e kryen haxhin nafile (vullnetarë), a e plotëson (mangësit) haxhi vullnetarë haxhin obligativ?***Përgjigje:Të gjitha ibadetet obligative plotësohen me kryerjen e ibadeteve vullnetare (nëse janë të llojit...

A më pranohet tavafi pasi s’i kam falur 2 rekate te Mekami i Ibrahimit?

0
Pyetje:Kam harruar t'i fal dy rekate te Mekami (vendi) i Ibrahimit pas kryerjes së tavafit Ifada, a obligohem me diçka ndonjë kompenzim?***Përgjigje:Nuk obligohesh me asgjë, sepse dy rekatet prapa mekami Ibrahimit pas tavafit janë...

A bën t’i them Pejgamberit te varri i tij: Lute Allahun për mua?

0
Pyetje:Nëse e vizitoj varrin e Muhamedit ﷺ dhe them tek varri "O i Dërguar i Allahut, lute Allahun për mua!", a llogaritet Pejgamberi ﷺ si të vdekurit e tjerë, apo jo?***Përgjigje:Nga i vdekuri nuk...

A lejohet t’ia kryejmë haxhin njeriut i cili është vrarë?

0
Pyetje:A lejohet t'ia kryejmë haxhin njeriut i cili është vrarë (mbytur)?***Përgjigje: Nëse i mbyturi nuk e ka kryer haxhin e Islamit (haxhin e tij të parë në islam), atëherë lejohet t'ia kryesh haxhin atij. Po...

Shefi më kushtëzon të mos shkoj në haxh e as në umre, si të...

0
Pyetje:Punoj në një barnatore. Dhe shefi i barnatores ma kushtëzoi që mos të shkoj në Umre deri vitin tjetër dhe mos të shkoj në haxh as këtë vit as vitin tjetër (dmth, pas dy vitesh). Ndërsa,...

A mund ta dërgoj dikë tjetër në haxh në vend të nënës?

0
Pyetja:Kush mund të shkoj në haxh (Bedel) për nënën time e cila nuk mundet të shkojë?***Përgjigjja:Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e...

A bën të kryhet haxhi për qetësim shpirtëror?

0
Pyetje: A ka mundësi që njeriu të shkojë në haxh me qëllim të qetësimit shpirtësor, nëse ka strese psikologjike, apo vuajtje të veçanta (pasiqë më parë ta ketë kryer haxhin farz)?***Përgjigje:Nuk ka pengesë që të...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon