Pyetja:

Kur jemi ulur në mes dy sexhdeve çfarë duhet thënë?

***

Përgjigjja:

Kur jemi ulur në mes dy sexhdeve duhet lutur me duanë:

رَبِّ اغْفِرْ لِي، رَبِّ اغْفِرْ لِي.

Rabbiġfir lĩ, Rabbiġfir lĩ.

(O Zoti im, më fal! O Zoti im, më fal!).[1]

Ose duanë tjetër:

اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِي، وَارْحَمْنِي، وَاهْدِنِي، وَاجْبُرنِي، وَعَافِنِي، وَارْزُقْنِي، وارْفَعْنِي.

All-llãhummeġfir lĩ, werḥamnĩ, wehdinĩ, wexhburnĩ, we ‘ãfinĩ, werzuḳnĩ werfa’ënĩ!

(O Allah! Më fal, më mëshiro, më udhëzo, m’i plotëso nevojat e m’i zëvendëso humbjet dhe ma ndreq gjendjen, më jep shëndet e më ruaj nga të këqijat, më furnizo me të mira, më ngre në gradë të lartë (në të dyja botët!)).[2]

 —————————–

[1] Ebu Davudi dhe Ibn Maxhe (Sahih Ibn Maxhe).

[2] Tirmidhiu, Ebu Davudi dhe Ibn Maxhe (Sahih Tirmidhi dhe Sahih Ibn Maxhe).