Pyetja:

Kur shohim një person të sprovuar me sëmundje, të metë fizike a mendore, gjymtim

***

Përgjigjja:

Kur shohim një person të sprovuar me sëmundje, të metë fizike a mendore, gjymtim ose gjynah, sipas sunetit është ta bëjmë këtë dua:

الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي عَافَانِي مِمَّا ابْتَلَاكَ بِهِ، وَفَضَّلَنِي عَلَى كَثِيرٍ مِمَّنْ خَلَقَ تَفْضِيلًا.

Elḥamdu lil-lãhil-ledhĩ ‘ãfãnĩ mim-meb’telãke bihi, we faḍḍalenĩ ‘alã kethĩrin mim-men ḣaleḳa tefḍĩlã.

(Lavdia i takon Allahut, i Cili më ka ruajtur nga kjo sprovë që të ka dhënë ty dhe më ka bërë në një gjendje më të mirë se shumë krijesa!).[1]

————————-

[1] Tirmidhiu (Sahih Tirmidhi)