Pyetja:

Nëse imami gjatë hytbes bën salavate për Profetin ﷺ, a duhet për dëgjuesit të bëjnë salavate?

***

Përgjigja:

Nëse imami gjatë hytbes bën salavate për Profetin ﷺ, atëherë edhe xhemati duhet të bëjnë salavate, por pa e ngritur zërin.

Komisioni i Përhershëm për Studime dhe Fetva, 8/217