Pyetja:

A është prej sunetit falja e namazit të duhasë në vazhdueshmëri?

***

Përgjigjja:

Po, pasi që është transmetuar se i Dërguari i Allahut ﷺ e këshilloi Ebu Hurejren “Më këshilloi halili (shoku-miku) im me tri gjëra: të agjëroj tri ditë çdo muaj, t’i falë dy rekate të duhasë dhe ta fali namazin e vitrit para se të flej.”

Shejh AbdulKerim Hudejr

Përktheu: hoxhë Ali Ashani

————————–

[1] Buhariu (1178), Muslimi (721)

[2] Muslimi (722)