Pyetja:

Babai im i jep një shumë të caktuar parash nënës time për të blerë gjërat ushqimore. Ajo e harxhon vetëm një pjesë të atyre parave për gjëra ushqimore dhe pjesën tjetër e kursen për mua, për shtëpinë time në të ardhmen (kur të martohem), por babai im nuk është në dijeni për këto kursime. A do të kem unë gjynah nëse nëna ime do të blejë mobiliet për shtëpinë time në të ardhmen apo nëse do të i mbajë ato para për vete?

***

Përgjigjja:

Kjo hyn në gjykimin e vjedhjes. Nëna jote duhet të ia kthejë ato para babait tënd nëse nuk dëshiron që të dënohet për to në Ditën e Gjykimit.

Shejh Asim El Hakim

Comments are closed.