Wednesday, July 28, 2021

A është gjynah të festohet ditëlindja dhe pse?

0
Pyetje:Selam alejkum ve Rahmetullah! A është gjynah të festohet ditëlindja dhe pse? Unë kam lexuar në një libër islam, por nuk më kujtohet arsyeja se pse është gjynah. Ju kisha lutur të më jepni përgjigje sa...

A është haram larja në det?

0
Pyetje:Selam alejkum!Jam një motër myslimane, fali namazin rregullisht qe prej 3 vitesh. Banoj në Suedi afër detit. Kam dëshirë të di se a është e ndaluar larja në det, ngase kam dëshirë të shkojë...

Si të bashkërendojmë mes traditave e Sheriatit?

0
Pyetje:Si të bashkërendojmë mes traditave e Sheriatit?***Përgjigje:El-Shatibi, Allahu e mëshiroftë, i ka ndarë traditat e njerëzve në dy kategori:1. Ato për të cilat ka dëshmi sheriatike se a është e mirë apo e keqe....

Çka nëse traditat e vendit bien ndesh me Sheriatin?

0
Pyetja:Cili është gjykimi islam kur traditat dhe adetet kombëtare bien ndesh me Sheriatin?***Përgjigjja:Shejh el-Sa’di, Allahu e mëshiroftë, ka thënë: “Parimi bazë lidhur me traditat është se janë të lejueshme, përderisa s'i ndalon Sheriati”. (Risaleh...

A duhet të jenë muslimanët të ashpër karshi njerëzve?

0
Pyetje:Disa nga ata të cilët i konsiderojmë të jenë përpiktë në zbatimin e fesë i trajtojnë njerëzit me ashpërsi dhe janë të akullt ndaj tyre, dhe disa nga ta vazhdimisht janë të vrenjtur ....

A lejohet të blihet mish hallall në një dyqan që shet edhe mish haram?

0
Pyetja:A lejohet për muslimanin të blejë mish hallall prej një dyqani që shet edhe mish haram, nëse janë mishrat (çdo lloj prej tyre) e depozituar në depozitë dhe në frigorifer të veçantë, të ndarë...

A konsiderohet udhëtar njeriu që qëndron diku për një kohë të caktuar?

0
Pyetja:Ai që udhëton për në një vend dhe vendos të qëndrojë atje për një kohë të caktuar, a duhet të konsiderohet mysafir?***Përgjigjja:Mysafirit i ndërpriten rregullat e udhëtimit me dy gjëra: me kthimin e tij...

A lejohet studimi i makropaleontologjisë?

0
Pyetje:Jam një student që studioj inxhinieri gjeologjike dhe kam një lëndë që quhet makropaleontologji. Kjo lëndë studion fosilet dhe tregon se toka është krijuar para miliarda vjetësh, duke e ndarë në epoka të ndryshme...

A mund të shkruaj tregime imagjinare (fiktive)?

0
Pyetje:Jam një djalë 22 vjeçar. Kam kaluar shumë vite duke u përpjekur në shkrimin e tregimeve imagjinare dhe e di se këtë pyetje e kam bërë përpara dhe kam pyetur vetë shpesh për shkrimin...

A lejohet të vidhet rryma ose uji në një shtet joislam?

0
Pyetja:A lejohen hilet dhe mashtrimet në kontratat e ujit ose rrymës ndaj autoriteteve të një shteti joislam?***Përgjigje:Në kontratat e nënshkruara me autoritetet e një shteti joislam nuk lejohen hilet dhe nuk ka asnjë dallim...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon