Wednesday, October 20, 2021
Pyetja: Vizita e gruas tek prindërit e saj *** Përgjigja: Allahu i Madhëruar ka thënë: “Jetoni e silluni mirë me to!” Nisa: 19 I Dërguari i Allahut ka thënë: ''Gratë janë gjysmat binjake të burrave.'' Poashtu i Dërguari i Allahut ka thënë: "Bashkëshorti/bashkëshortja jote ka të drejtë mbi ty! Në një hadith...
Pyetja: Nëse bashkëshorti e ndalon bashkëshorten e tij të vizitojë familjen e saj! *** Përgjigja: Nuk ka të drejtë bashkëshorti ta ndalojë bashkëshorten e tij nga vajtja tek familja e saj. Kështu që vëllai në fjalë duhet të jetë pranë familjes, duhet t’i përgjigjet nevojave të familjes. Nuk është nevoja që familjes t’i...
Pyetja: Cila duhet të jetë më e para për ne si burra, nëna apo gruaja? *** Përgjigja: Unë mendoj se pyetja është gabim, se nuk ka të parë mes dy gjërave të ndryshme. Të parë dhe të dytë ka kur gjërat janë të barabarta, kur gjërat janë njësoj. Nëna ka një pozicion, që...
Pyetja: A lejohet të martohet një motër myslimane vejushë, e ndarë nga burri duke lidhur kurorë me një djalë mysliman në Suedi vetëm për të arritur në bashkim familjar dhe për të përfituar letrat e shtetit Suedez? Duke pasur parasysh se ata nuk do rrinë bashkë, nuk do flenë bashkë...
Pyetja: Cilët shkaktarë po ndikojnë në shtimin e rasteve të dhunës në familje? *** Përgjigja: Dhuna në familje një fenomen negativ i dukshëm i shoqërisë së sotme dhe familjes moderne. Fakti që në shoqërinë tonë ndodh dhe është shtuar së tepërmi një fenomen i tillë është tregues, se shoqëria shqiptare lëngon dhe vuan nga...
Pyetja: Si duhet të sillemi me bashkëshorten?   *** Përgjigja: Allahu i madhëruar ka thënë: "Çoni jetë të mirë me to.." Nisa: 19 I Dërguari i Allahut ﷺ ka thënë: “Më i miri prej jush është ai, i cili sillet më së miri ndaj familjes së vet; dhe unë jam më i miri prej atyre, të cilët...
Pyetja: Kur i lejohet gruas të japë sadaka nga pasuria e burrit? *** Përgjigja: Lejohet të ipet sadaka nga gruaja nëse për këtë i ka dhënë leje burri, por, nëse nuk i ka dhënë leje atëherë assesi nuk lejohet. Pasuria e burrit është e burrit dhe askujt nuk i lejohet të japi sadaka...
  Vizita e motrës së martuar 161. I nderuar hoxhë! A ka të drejtë burri ta ndalojë gruan e tij për të vizituar motrën? Përgjigjja: Parimisht burri duhet ta lejojë gruan e tij që t’i vizitojë të afërmit e saj, por nëse burri për ndonjë arsye ia ndalon gruas së tij që...
  Mbajtja e unazës që të dhuron e fejuara 181. I nderuar hoxhë! A lejohet mbajtja e unazës që të dhuron e fejuara? Përgjigjja: Sa i përket mbajtjes së unazës prej ari për meshkujt, nuk bën assesi. Kush mban ar në trupin e tij, unazë, qarkore, hallkë etj., le ta dijë se...
  Mungesa e burrit nga gruaja e tij për një kohë të gjatë 143. I nderuar hoxhë! A bën që burri të shkojë në kurbet dhe ta lërë gruan në shtëpi për një vit? Përgjigjja: Jeta bashkëshortore në Islam është e bazuar në të drejta dhe obligime të ndërsjella, të cilat i...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Një vështrim rreth kalendarit islam

Pyetja: Një vështrim rreth kalendarit islam *** Përgjigja: Koha është krijim i Allahut. Allahu i madhëruar kur krijoi diellin dhe hënën dhe caktoi lëvizjet e tyre u bë e mundshme ndarja dhe llogaritja e kohës siç thotë në Kuran: “(Allahu) është ai i cili e bëri diellin ndriçim, hënën dritë dhe i përcaktoi asaj (hënës) […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

X
Mirëserdhët Pergjigje.net
Mirësevini
wpChatIcon