Pyetja:

A lejohet mevludi?

***

Përgjigjja:

Nuk lejohet mevludi ngase nuk e kanë festuar apo kënduar askush prej shokëve të Pejgamberit ﷺ, dhe as dijetarët të cilët janë takuar me shokët e tij.
Pejgamberi ﷺ ka thënë: “Kush vepron një punë që ne nuk e kemi bërë, ajo është e refuzuar.” [1] Dhe, po të ishte vepër e mirë që do ta donte Pejgamberi ﷺ dhe do të merrnim shpërblim për të do ta vepronin shokët e tij.

Bedri Robaj

———————————

[1] Muslimi