Pyetja:

A lejohet të përgjigjet gruaja për çështje fetare?

***

Përgjigjja:

Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit!

Falënderimi i takon Allahut. Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të Dërguarin e fundit të Allahut, mbi familjen e tij, shokët e tij dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit.

Po mund të përgjigjet, po s’do të thotë kjo që nëse është dikush që mund të japë përgjigje të tilla s’ka pse të pyetet një grua, sepse mund të çojë kjo në fitne e i hapet rruga Iblisit.

Imam dr. Ahmed Kalaja