Pyetja:

Nganjëherë e përshëndes një person dhe ai nuk më përgjigjet dhe ka ndodhur shumë herë me të njëjtin person. Pra, çfarë duhet të bëj, a duhet të ndaloj së dhëni selamin?

***

Përgjigjja:

Nëse është musliman, thuaj selam e vazhdo edhe nëse është përgjigjur apo jo! Mos e merrni personale nëse po jepni selam për hir të Allahut, pasi ka një engjëll që është më i mirë se ai, i cili çdo herë ju përgjigjet selamit tuaj.

Shejh Asim El Hakim