Monday, December 6, 2021
Pyetja: Më ka vdekur babai dhe pastaj u martova me një djalë, por nuk bëmë dasëm të rregullt. Kam dëgjuar se nëse qëllon një fatkeqësi para një gëzimi është shenjë e keqe. A është e  vërtetë kjo? *** Përgjigja: Së pari, duhet të kemi parasysh se këto gjëra janë pjesë e besëtytnive, të...
Pyetja: I lutem Allahut të ma mundësojë vdekjen sa më shpejt dhe të shpëtoj nga problemet që më kanë rënë mbi kokë! Së paku, unë e shoh këtë zgjidhje si rrugëdalje të vetme dhe qetësim për mua. Si qëndron ky veprim i imi në Islam, a lejohet të veproj në...
Pyetja: Kam shumë vesvese gjatë marrjes së abdestit dhe guslit. Më duket se vazhdimisht e prish, çfarë të bëj? *** Përgjigja: Vesveset, siç i quajmë cytjet e shejtanit, janë metoda që përdor shejtani i mallkuar me qëllim të devijimit dhe humbjes së besimtarëve. Ai është armik i përbetuar i njeriut, nuk dorëzohet...
Pyetje: Ju përshëndes juve dhe faleminderit qe na keni mundësuar t'i shprehim problemet që na shqetësojnë, neve si krijesë dhe mua si student. Doja t'ju tregoja se nuk mundem të koncentrohem në asgjë, qoftë libër apo diçka tjetër. Nuk mund të vendos ende për diçka më me rëndësi. Ku qëndron...
Pyetja: Kam një problem. Jam mbi moshën 30-vjeçare dhe s’po e gjej fatin tim që të martohem, i cili po më brengos shumë. Falem dhe i lutem Zotit shumë që të më takojë me fatin tim të shkruar, por s'ka rezultat që tre vite. Shoqet e mia të gjitha po...
Pyetja: A ka mundësi që njeriut t’i vijnë disa dyshime dhe paqartësi, qoftë prej paditurisë së tij qoftë cytje nga shejtani, sidomos ne fushën e besimit (akides). A ndëshkohet muslimani për këto dyshime dhe paqartësi? *** Përgjigja: Së pari, Muhamedi ﷺ ka thënë: ''Me të vërtetë Allahu ia ka shlyer umetit tim ato që...
Pyetja: Jam një djalë 16-vjeçar dhe shumë i ndrojtur. Si mund të largohet kjo ndrojtje sepse vërtet vetëm ai që është i ndrojtur e di se sa e vështirë është të përballesh me këtë gjendje. Çdo ditë njerëzit në shkollë dhe kudo të shikojnë sikur një të mjerë por në...
Pyetje: Çka duhet të bësh kur hidhërohesh? *** Përgjigje: Pejgamberi ﷺ ka thënë: “I fortë s’është ai, që mund dhe mposhtë kundërshtarin. Por, i fortë është ai, që kontrollon vetveten në hidhërim”. (El-Buhari dhe Muslim ) Pra, i fortë s’është dikush që i mund njerëzit dhe i përlan ata, por është ai që “…...
Pyetje: Hoxhë i nderuar! Dua t’ju rrëfej se jeta ime për mua s’ka kuptim. Gjithmonë kam probleme të ndryshme dhe çdo herë që më ndodh ndonjë fatkeqësi, unë i lutem Allahut që të ma mundësojë vdekjen sa më shpejt dhe të shpëtoj nga problemet që më kanë rënë mbi kokë, së...
Pyetja: Ju lutem e kam një brengë… Nuk jam praktikuesi rregullt i namazeve. Fal xhumanë por edhe ndonjë vakt kur kam kohë. Më këshilloni si të bëhem namazli i rregullt. *** Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

Si duhet të japim këshillë?

Pyetje: Cilat janë rregullat që duhet t’i kemi parasysh gjatë dhënies së këshillës? *** Përgjigje: Dhënia e këshillës është një prej të drejtave të vëllezërve mes vete dhe është tregues për vëllazërinë e sinqertë. Madje kjo është prej përsosurisë së imanit, ngase imani nuk përsoset, derisa muslimani ta dojë dhe ta urrejë për vëllanë e […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke?

Pyetja: A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër? *** Përgjigja: Nëse u qasemi studimeve kur’anore të kësaj fushe, materies së krijimit të Ademit, lavdërimet dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, praktikisht llojit të lëndës së krijimit, hasim se Kur’ani përdor disa terminologji mbi këtë […]

X
Mirëserdhët Pergjigje.net
Mirësevini
wpChatIcon