Friday, July 30, 2021

A është më mirë të theret kurbani apo paratë e kurbanit të jepen sadaka?

0
Pyetje:Nëse ka të varfër në rrethinën time, a mund të ua japë atyre çmimin e kurbanit si sadaka, apo duhet të theri kurban?***Përgjigje:Therja e kurbanit është më mirë, sesa dhënia e çmimit të tij...

A ka ndonjë dua të veçantë që duhet të them gjatë therjes së kurbanit?

0
Pyetje:A ka ndonjë dua të veçantë që duhet të them gjatë therjes së kurbanit?***Përgjigjja:Falënderimi i qoftë Allahut.Për atë që dëshiron të ther kurban është sunet të thotë:Bismillah, Allahu Ekber, Allahume hadha minke ve leke,...

A është më mirë të pres kurban për djalin apo ti jap të hollat...

0
Pyetje:Kam një pyetje, nëse ka mundësi të m’a shpjegoni: kam dëshirë të pres një kurban për djalin dhe desha ta di se a është më mirë të prej kurban apo t’ia jap të hollat një të varfëri. Nëse është më mirë të holla, sa duhet? Ju faleminderit!*** Përgjigje:Nëse ju ka lindur...

A i lejohet gruas të bëj kurban nga pasuria e saj?

0
Eshtë e pëlqyeshme për gruan e cila ka mundësi financiare që të bëjë kurban, për veten dhe familjen e saj (nga pasuria e saj), veçanërisht atëherë kur burri nuk pranon ta praktikojë këtë adhurim.“Kurbani...

A lejohet ti presë flokët në dhjetë ditët e Dhul-hixhes?

0
Pyetje:Kam dëgjuar nga disa njerëz se nuk lejohet personit të presë flokët (apo te shkul qimet) dhe thonjtë e tij në dhjetëditëshin e parë të Dhul-hixhes. A është e saktë kjo fjalë që kam...

Cilat janë kushtet që duhet të plotësojë kafsha që të jetë kurban?

0
Ka thënë Imam ibn Uthejmin, Allahu e mëshiroftë:Kushtet që duhet të plotësojë kafsha që të jetë kurban:- Të jetë bagëti: deve, lopë, dhi, dele. - Mosha: Deveja duhet të jetë më shumë se pesë vjeçe,...

Kush duhet të therë kurbanin?

0
Pyetje:Selam alejkum, kush duhet ta therë kurbanin? ***Përgjigja:I nderuar, prerja e kurbanit është e preferuar që të bëhet nga vet personi i cili ka bërë nijet të ther kurban. Nëse ka njohuri dhe mundësi për...

Çfarë është më mirë për kurbanin, të therret vetë apo të paguhet?

0
Pyetja:Esselamu alejkum. Jetoj në një ndërtesë në qytet dhe për të therë kurban duhet të shkoj deri në fshat, ta gjej një kurban, ta therë atë dhe ta shpërndaj, po ashtu. Nga ana tjetër,...

A lejohet ngrënia e kurbanit të bajramit, nëse s’është shqiptuar “bismilah” gjatë therjes

0
Pyetje: Nëse dikush pret kurbanin ditën e bajramit dhe harron të thotë bismilah, a lejohet që të hahet ky mish?Përgjigje: Shumica e dijetarëve thonë:"Lejohet të hahet". Disa të tjerë thonë:"Lejohet të hahet mishi i prerë nga...

Bërja e akikës për fetusin e abortuar

0
Pyetje: Nëse fetusi abortohet (dështon) para katër muajve, a duhet bërë akika (të theret kurban) për të, apo jo?Përgjigje: Nëse fetusi abortohet para muajit të katërt të shtatzënisë, atëherë për të s'duhet bërë akika...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon