Wednesday, July 28, 2021

Çka duhet të lexohet në fund të hatmes së Kuranit?

0
PYETJA:Selam alejkum. Unë lexoj Kuran në gjuhën arabe, pas përfundimit lutem që të më pranoj Allahu leximin e Kuranit, por dua të pyes çka duhet të lexohet në fund të hatmes së Kuranit?***PËRGJIGJA:Esselamu alejkum.Ju...

A lejohet këndimi i sures El – ihlas për të vdekurin?

0
Pyetje:Selamu alejkum! Para tri viteve më ka vdekur nëna dhe qysh prej natës sëparë të vdekjes rregullisht ia këndoj kulhuvallahin, pra e bëj nijet dhe e këndoj pesë herë rregullisht. A është kjo vetëm sevap apo ndikon edhe në diçka tjetër? ***Alejkum...

A lejohet leximi i Kuranit në internet në një gjuhë të huaj?

0
Pyetje:Unë e lexoj shpeshherë Kur’anin në internet në gjuhën angleze apo gjermane. A është e lejuar kjo pasi është në internet dhe në një gjuhë të huaj?***Përgjigje:Leximi i Kur’anit përmes internetit nuk ka gjë të keqe, e po...

Leximi i Kuranit në Ramazan, më mirë gjatë ditës apo gjatë natës?

0
Pyetja:Leximi i Kuranit në Ramazan, më mirë gjatë ditës apo gjatë natës?***Përgjigjja:Transmetohet në dy Sahihat prej Ibn Abbasit, Allahu qoftë i kënaqur prej të dyve, se ka thënë: “Pejgamberi ﷺ, ishte njeriu më bujar,...

Cili është gjykimi i leximit të Kuranit vetëm duke e parë me sy?

0
Pyetje:Cili është gjykimi i leximit të Kuranit vetëm duke e parë me sy?***Përgjigje:Shejh Bin Bazi Allahu e mëshiroftë ka thënë:“Nuk quhet lexues, ai i cili e lexon Kur’anin vetëm duke e parë me sy,...

Nxitja e fëmijëve për mësimin e Kuranit.

0
Pyetje:A më lejohet mua që tu jap para fëmijëve të mi, për t’i nxitur ata të përsërisin Kuranin që dinë përmendësh?***Përgjigje:Është saktësuar tek Ebu Ubejdi në “Fedailul Kur’an” se Umeri (radijallahu teala anhu) u...

A shpërblehet ai që e lexon Kuranin edhe nëse nuk e kupton atë?

0
Pyetje:A shpërblehet ai që e lexon Kuranin edhe nëse nuk e kupton atë?***Përgjigje:Kurani fisnik është i begatë siç thotë Allahu i Madhëruar: “(Ky është) Libër i begatshëm, Ne ta shpallëm ty që t’i studiojnë...

Me leximin e sures Ihlas tri herë, a e arrin shpërblimin e leximit të...

0
Pyetje:Siç është e ditur, surja El Ihlas është e barabartë me një të tretën e Kuranit në shpërblime dhe mirësi, pra nëse njeriu e lexon këtë sure, tri ose katër herë, a e arrin...

Kam njё motёr tё cilёn e ka prekur shejtani çfarё duaje tё bёj unё...

0
Pyetje:Kam njё motёr tё cilёn e ka prekur shejtani dhe ka momente kur ajo e humb vetёdijen, kontrollin e saj dhe fillon tё qajё.Ҫfarё duaje tё bёj unё qё motra tё shёrohet?***Përgjigje:Personi i cili...

Çfarë duhet të bësh kur shikon endrra të frikshme?

0
Pyetje:“Kur fle natën, gjithmonë shoh ëndrra të frikshme, mrekulli e gjëra të mbinatyrshme që ndodhin, të cilat gjithherë më shqetësojnë dhe më frikësojnë. Prandaj, çfarë më këshilloni mua të bëj, apo çfarë të them...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon