Tuesday, July 27, 2021

Në çfarë kuptimi vjen “drita” e përmendur në ajet?

0
Pyetja:Si komentohet fjala e Allahut të Lartësuar që thotë: “Sa për ata që nuk besojnë, mbrojtësi i tyre është djalli, i cili i nxjerr ata nga drita dhe i shpie në errësirë.”Në çfarë...

Emrat e dy sureve ”Taha dhe Jasin” a konsiderohen nga emrat e Pejgamberit ﷺ?

0
Pyetje:Emrat e dy sureve ”Taha dhe Jasin” a konsiderohen nga emrat e Pejgamberit ﷺ?***Përgjigje:Shejh Sa’di Allahu e mëshiroftë në Tefsirin e tij ka thënë: ”Taha” konsiderohet nga shkronjat e veçuara që janë hapse për...

Me çfarë i sfidoi Allahu i Lartësuar ata që përgënjeshtruan zbritjen e Kur’anit mbi...

0
Pyetje:Me çfarë i sfidoi Allahu i Lartësuar ata që përgënjeshtruan zbritjen e Kur’anit mbi Pejgamberin ﷺ ?***Përgjigje:Allahu i sfidoi duke u kërkuar që të sillnin një Kur’an të njejtë, ose të sillnin dhjetë sure,...

A bëri Ademi alejhi selam shirk?

0
Pyetje:Lexova një artikull që akuzon Ademin alejhi selam për shirk për disa arsye që nuk ka nevojë t’i cekim! Ç’mendoni për këtë çështje?***Përgjigje:Lavd-falënderimi i takon vetëm Allahut.Muhamed ibën Abdulvehabi në librin Kitabu Teuhid, tema...

Cilën dua duhet ta themi në mbarim të leximit të Kuranit me përkthim në...

0
PYETJA:Cilën dua duhet ta themi në mbarim të leximit të Kuranit me përkthim në gjuhën shqipe?***PËRGJIGJA:Për leximin e Kuranit me përkthim të kuptimeve të mundshme të ajeteve në gjuhën shqipe, nuk ka dua të...

Si ka zbritur Kurani?

0
Pyetja:Si ka zbritur Kurani?***Përgjigje:Kurani ka zbritur komplet në qiellin e kësaj bote, për ta kryer misionin e tij në të, ndërsa pastaj ka zbritur pjesë-pjesë prej qiellit të dynjasë te Pejgamberi ﷺ dhe tek...

A më lejohet ta prek kompjuterin pa abdes kur në të gjendet Kurani?

0
Pyetja:Kemi dëgjuar prej hoxhallarëve se mus’hafi nuk bën të preket nëse njeriu është i pa pastër, ndërkaq tash pyes a bën ta prekim monitorin e kompjuterit nëse jemi të pa pastër, apo kompjuterin në...

Çka duhet të lexohet në fund të hatmes së Kuranit?

0
PYETJA:Selam alejkum. Unë lexoj Kuran në gjuhën arabe, pas përfundimit lutem që të më pranoj Allahu leximin e Kuranit, por dua të pyes çka duhet të lexohet në fund të hatmes së Kuranit?***PËRGJIGJA:Esselamu alejkum.Ju...

Çfarë domethënie ka fjala ‘amanet’ në ajetin Kuranor?

0
Pyetje:Çfarë domethënie ka fjala ‘amanet’ në ajetin Kuranor?“Ne u ofruam emanetin (obligimet) qiejve, tokës dhe maleve, e ato nuk deshën ta marrin përsipër atë, u frikësuan prej tij, ndërsa njeriu atë e mori mbi...

A konsiderohet Kurani fjalë e Zotit të Lartësuar, apo është libër lutjesh ?

0
Pyetje:Kurani, a konsiderohet  fjalë e Zotit të Lartësuar, apo është libër lutjesh?***Përgjigje:Falenderimet i takojnë vetëm Allahut, paqja dhe nderimet e Tij janë për të dërguarin e Tij.Kur’ani është fjala e Allahut, të cilën Xhibrili...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon