Pyetja:

Çfarë duhet te bëj ai që është me diabet dhe nuk mund të agjërojë muajin e Ramazanit?

***

Përgjigjja:

Ky duhet të ushqejë për çdo ditë një të varfër, sepse mosagjërimi nga ana e tij ishte për shkak të sëmundjes nga e cila nuk shpresohet të shërohet. Sëmundja e sheqerit në të shumtën e rasteve nuk shërohet. Prandaj të ushqejë për çdo ditë (të ramazanit) nga një të varfër.

Shejh Ibn Uthejmin, “Mexhmu fetaua ue rasail” vëll. 19