Pyetja:

Nëse dikush ejakulon në gjumë gjatë ditës së agjërimit, a vlen agjërimi i asaj dite?

***

Përgjigjja:

Nëse agjëuesi ejakulohet gjatë ditës së Ramazanit duke qënë në gjumë, një gjë e tillë nuk ja dëmton agjërimin sepse kjo është jashtë vullnetit të tij, dhe ai që është në gjumë i është ngritur lapsi (nuk meren në konsideratë veprimet e tij.)

Shejh Ibn Uthejmin, “Mexhalis Ramadan”

Përktheu: Bledar Haxhiu