Monday, December 6, 2021
Pyetja: A i lejohet djalit të flejë me nënën ose motrën e tij, nëse ai ka mbërritur moshën e pubertetit? *** Përgjigja: Nëse meshkujt mbërrijnë moshën dhjetë vjeçare atyre nuk u lejohet të flenë me nënat ose motrat e tyre në të njëjtin shtrat ose mbulesë, sepse duhet të ruhet intimiteti i tyre,...

A lejohet masturbimi në Islam?

Pyetja: A lejohet masturbimi në Islam? *** Përgjigja: Masturbim do të thotë ngacmimi dhe prekja me dorë (apo me diçka tjetër) të organit gjenital me qëllim të arritjes së kënaqësisë seksuale dhe nxjerrjes së spermës, që ndryshe quhet edhe vetëkënaqësi. Masturbimi në Islam është i ndaluar (haram) si për meshkujt ashtu edhe për...
Pyetja: Islami na ka mësuar çdo gjë, si të hamë, si të vishemi, mirëpo a ka ndonjë transmetim i cili ia mëson muslimanit etikat e marrëdhënieve intime? Apo në Sunnet (hadithet profetike) a ka ndonjë hadith të vërtetë i cili flet për këto çështje? *** Përgjigja: Hamdi (falënderimi) i takon vetëm Allahut. Po, të...
Pyetja: A është e lejuar të bëhet rruajtja e qimeve në pjesët intime? *** Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Mënjanimi i qimeve nga pjesët intime është...
Pyetje: A lejohet marrëdhënia seksuale me gruan pas iftarit pa u pastruar, meqenëse ne nuk kemi ujë në mbrëmje, deri në mëngjes? *** Përgjigje: Pas iftarit lejohet gjithçka që ishte e ndaluar para iftarit për shkak të agjërimit, si marrja e ushqimit dhe pijeve, ashtu edhe marrëdhëniet intime në mes të bashkëshortëve. Allahu...
Pyetje: Es-selamu alejkum! A mund të na tregoni se deri në cilin muaj të shtatzënisë janë të lejuara marrëdhëniet intime dhe a ka diçka të rrezikshme kjo për foshnjën në bark? Allahu ju shpërbleftë dhe na bashkoftë në Xhenet! *** Përgjigje: Alejkumus selam ve Rahmetullah! Marrëdhëniet intime nuk kufizohen në ndonjë periudhë të shtatzënisë dhe nuk...
Pyetja: Shoh ëndrra me epsh, edhe pse nuk mendoj për gjëra të tilla. Kjo gjë më ndodh vetëm kur fle pas faljes së namazit të sabahut apo kur bie të kotem në mes të namazit të natës dhe atij të sabahut, madje edhe kur jam agjërueshëm. Shpesh frikësohem të bie të...
Pyetja: Selam alejkum! Desha t'ju pyes diçka. A duhet të marrim gusul apo vetëm abdest pas seksit oral (nëse nuk ejakulon), duke pasur parasysh që organet gjenitale nuk preken. Dhe nëse vetëm preken, a konsiderohemi xhunubë? Allahu ju shpërbleftë! *** Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të...
Pyetje: Selam alejkum! Në këndin e faqes pyetje-përgjigje hasa dy raste kur në përgjigjet tuaja dy motrave ua sugjeruat përdorimin e mjeteve kontraceptive në mënyrë që të parandalohet aborti si punë e ndaluar në Islam. Kur i kam lexuar përgjigjet u trondita, ngase unë kam lexuar dhe kam dëgjuar prej shumë...
Pyetja: Jam vajzë e pamartuar, e re, ka tre vite e më tepër që e bëj masturbimin. Më parë s'e kam ditur që është e ndaluar dhe nuk e di as vetë se si kam filluar ta praktikoj këtë gjë. Tani, të them të drejtën, më është bërë ves dhe...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

Si duhet të japim këshillë?

Pyetje: Cilat janë rregullat që duhet t’i kemi parasysh gjatë dhënies së këshillës? *** Përgjigje: Dhënia e këshillës është një prej të drejtave të vëllezërve mes vete dhe është tregues për vëllazërinë e sinqertë. Madje kjo është prej përsosurisë së imanit, ngase imani nuk përsoset, derisa muslimani ta dojë dhe ta urrejë për vëllanë e […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke?

Pyetja: A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër? *** Përgjigja: Nëse u qasemi studimeve kur’anore të kësaj fushe, materies së krijimit të Ademit, lavdërimet dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, praktikisht llojit të lëndës së krijimit, hasim se Kur’ani përdor disa terminologji mbi këtë […]

X
Mirëserdhët Pergjigje.net
Mirësevini
wpChatIcon