Pyetja:

A mundem të i marr paratë e shpenzimeve të studimeve për gruanë time nga vjehrri? Nëse ai dëshiron që të m’i jap ato, a llogariten si pjesë e prikës (dhuratë për dhëndrin nga familja e nuses para martesës)?

***

Nëse ai ia jep këto para vajzës së tij, ato i përkasin asaj dhe ajo mundet t’i përdor për studimet e saj. Ndërsa ti nuk ke asnjë të drejt në këto para dhe ato nuk janë pjesë e prikës.

Shejh Asim El Hakim