Pyetja:

Jam 21 vjeçare e martuar dhe kam një vajzë të vogël 2 vjeçare. Si familje jena mirë, por kam nje problem në namaz besoj shumë në Allahun, por nuk mundem kurr të bëj një namaz të regullt. Qysh kur isha e pa martuar kam bërë namaz po pas disa javësh nuk mundesha të vazhdoj me namaz, të njëtin problem e kam edhe tash. Sa filloj të falem për 2-3 javë shkon shumë mirë kam vullnet për namaz, por pastaj nuk mund të vazhdoj më tutje, pse e kam këtë problem?

***

Përgjigjja:

Motër, nuk ka dyshim se për shejtanin falja e namazit është gjë e vështirë dhe mundohet që njeriun ta pengon maksimalisht nga të praktikuarit e namazit. Në këtë rrafsh do të ishte e logjikshme që një myslimane kur fillon ta falë namazin, në fillimin e saj të gjejë probleme, cytje, pengesa etj., në të praktikuarit e namazit.

Ajo që duhet ta keni parasysh në vazhdimësi është vazhdueshmëria e juaj dhe mos-ndërprerja asnjë moment e namazit dhe në këtë mënyrë do të arrinit ta mundni çdo ligësi dhe të triumfoni me besimin dhe përkushtimin tuaj ndaj Allahut kundër çdo armiku të Tij.

Allahu e di më së miri!

Muhamed Dërmaku