Pyetja:

A duhet që gruaja me menstruacione t’i ndërrojë rrobat e saj pas përfundimit të ciklit menstrual, nëse nuk i ka rënë gjak apo naxhis (papastërti) në to?

***

Përgjigjja:

Falënderimi i takon Allahut.

Ajo nuk ka pse ta bëjë këtë, sepse cikli menstrual nuk e bëjnë trupin naxhis (të papastër); përkundrazi gjaku i menstruacioneve bën naxhis vetëm atë që prek. Prandaj Pejgamberi ﷺ i urdhëroi gratë që, nëse u bie gjaku i menstruacioneve në rroba, t’i lajnë ato dhe pastaj të falen me to.

Shejh Ibn Uthejmin

Marr nga: islamqa.com