Pyetja:

A është obligim për çdo të ri, të rritur dhe të moshuar që të marrë pjesë në varrim?

***

Përgjigjja:

Jo, është obligim i përbashkët dhe nëse ka muslimanë që tashmë janë prezent, nuk është farz (obligim fetar) për ty. Por është një sunet shumë i rekomanduar që një burrë të marrë pjesë në namazin e xhenazes dhe ta ndjekë xhenazen deri në varrim.

Shejh Asim El Hakim