Pyetja:

A janë obligim dy rekatet namaz përshëndetëse të xhamisë?

***

Përgjigjja:

Dy rekatet namaz përshëndetëse të xhamisë janë namaz vullnetar (sunet/nafile) dhe nuk janë obligim. Është e udhës mos t’i neglizhojmë këto dy rekate, sepse i Dërguari i Allahut ﷺ na ka porositur me fjalët: “Kur të hyn dikush prej jush në xhami, mos të ulet derisa t’i falë dy reqate.” [1]

Hoxhë Bekir Halimi

———————–

[1] Saktësoj shejh Albani