Pyetja:

A ka moshë specifike për kafshët për t’i prerë kurban, kam dëgjuar se një dhi duhet të jetë 1 vit e vjetër hixhri dhe një dele 6 muaj e vjetër hixhri, a është kjo autentike?
A është i vlefshëm kurbani nëse nuk e ka këtë moshë?

***

Përgjigjja:

Falënderimi i takon Allahut. Paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi Pejgamberin ﷺ.

Mosha minimale për sakrificë:

Delja – 6 muajshe; Dhia – 1 vjeçe; Lopa – 2 vjeçe; Deveja – 5 vite.

Shejh Asim El Hakim