Pyetja:

A lejohen lodrat kukulla për fëmijë?

***

Përgjigja:

Ato figura që nënçmohen dhe që hidhen në tokë, që nuk ngrihen, që nuk vendosen të qëndrojnë (diku në shtëpi), dhe që nuk varen diku, çështja e tyre është e gjerë in shaa Allah.
Kur Aishja u martua me të Dërguarin e Allahut [ﷺ], kishte lodra me vete, dmth., kukulla. [1]
Prandaj figura që nuk respektohet dhe që hidhet, dhe që nuk madhërohet, dhe që nuk varet diku, dhe – siç thonë në vendin tonë – që nuk vendoset (nuk ruhet) në komodinë, por lihet në duart e të vegjëlve; çështja e saj është e lehtë (dmth nuk ka problem në të).

Shejh Mesh’hur el Hasen

Përktheu: Udha e Besimtarëve

————————-

[1] Ebu Davud