Pyetje:

Eselamun alejkum, emri ‘Perëndi’ e di që nuk është e lejuar dhe kurr nuk e kam thënë, por ju çka mund të bëni që të tjerëve t’u tregoni që nuk lejohet (pasi edhe ne të gjitha ilahit gati përmendet?

Përgjigje:

Alejkum selam. Emri ‘Perëndi’, përdoret për emrin e Allahut apo Zotit dhe nuk është në kundërshtim me besimin islam, vetëm nëse ka për qëllim diçka tjetër atëherë nuk lejohet.

Bedri Robaj