Pyetja:

Kur i vizitojmë varret e të afërmve, cila dua apo lutje është më e preferueshme për të vdekurin?

***

Përgjigjja:

Bëni dua që Allahu t’ia falë gjynahet dhe ta shpërblejë me Xhenet dhe dua të ngjashme, si: “O Allah,  bëne varrin e tij kopsht prej kopshteve të Xhenetit e mos e bën atë gropë prej gropave të Xhehenemit. Nuk di që ka ndonjë dua të veçantë që duhet të thuhet gjatë vizitës  së varrezave.

Muhamed Dërmaku