Pyetja:

Kam një pyetje lidhur me përcaktimin e Allahut ose kaderin. Sa herë që jam afër realizimit të ndonjë dëshire, bëj shumë dua dhe e lus Allahun që të më ndihmoj në realizimin e asaj dëshire. Ndonjëherë fal edhe namaz istihare, mirëpo në shumicën e rasteve, sapo jam afër realizimit të asaj dëshire, diçka ndodh dhe nuk realizohet dëshira, edhe pse bëj shumë dua. A mund të ma shpjegoni pse ndodh kjo? Allahu ju shpërbleftë me xhenet për punën që bëni.

Përgjigjja:

Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit.

Në një pyetje të mëhershme, të cilën e kemi publikuar në këtë faqe, mund të gjeni përgjigjen rreth pyetjes suaj.

Klikoni këtu:
http://www.klubikulturor.com/pyetje/2008/i_lutem_zotit_per_dicka_por_zoti_nuk_ma_kthen_lutjen.htm

Alaudin Abazi