Pyetja:

Si është dhikri pas ushqimit?

***

Përgjigjja:

Pasi të përfundoni ushqimin mund të thoni këtë lutje:

اَلْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي أَطْعَمَنِي هَذَا وَرَزَقَنِيهِ مِنْ غَيْرِ حَوْلٍ مِنِّي وَلاَ قُوَّةٍ

Elhamdulil-lahil-ledhi et’ameni hadha ve rezekanihi min gajri havlin minni ve la kuvvetin. Kuptimi i kësaj duaje në gjuhën shqipe: Falënderimi i takon Allahut, që më mundësoi të ushqehem me këtë ushqim dhe më furnizoi me të pa forcën time!

Muhamed Dërmaku