Pyetja:

A është bidat të ulesh në xhami dhe të dëgjosh shpjegim të haditheve pas namazit?

***

Përgjigjja:

Falenderimi i takon Allahut, paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të Dërguarin e Tij, Muhamedin ﷺ.

Jo, nuk është bidat të ulesh në xhami dhe të dëgjosh shpjegim të haditheve pas namazit. Nëse kështu e sheh të udhës imami i xhamisë, atëherë nuk ka diçka të keqe. Madje kjo është praktikuar edhe në kohën e gjeneratave të arta të muslimanëve (es-selefu salih).

Shejh Asim el Hakim

Comments are closed.