Pyetja:

A lejohet përdorimi i ilaçeve që ndalojnë periodat mujore tek gratë me qëllim që agjërimi të jetë i plotë gjatë Ramazanit?

***

Përgjigjja:

Nuk duhet që besimtarja t’i përdorë këto ilaçe, si në muajin e Ramazanit po ashtu dhe jashtë muajit të Ramazanit. Sepse është vërtetuar nga mjekët specialist se e dëmtojnë gruan në mitrën dhe në gjakun e saj. Çdo gjë për të cilën është vërtetuar dëmi i saj, ndalohet edhe përdorimi.

Shejh Ibn Uthejmin, “Fetva” 19/259

Përktheu: Arjan Gazidede