Pyetja:

A mund të marrim abdes në rroba të papastërta e pastaj t’i ndërrojmë ato dhe të falim namazin?

***

Përgjigjja:

Falënderimi i takon Allahut. Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi Pejgamberin ﷺ.

Po lejohet kjo. Me rëndësi është që në namaz t’i keni rrobat e pastërta.

Shejh Asim El Hakim