Wednesday, July 28, 2021

A i takon trashëgimia fëmijës jashtëmartesor?

0
PYETJA: Nëse një person gjatë jetës ka bërë mëkat, konkretisht fjalën e kam për zinanë, ashtu që nga kjo lidhje jashtmartesore me një grua i ka lindur fëmijë. Ai e di se ky fëmijë është...

A mund t’ua ndaj pasurinë fëmijëve ashtu si dua unë?

0
Pyetja: Hoxhë i nderuar, problemi im është problem gati i çdo prindi i cili duhet ta ndajë pasurinë mes fëmijëve të vet. Unë kam disa toka dhe vende për ndërtim të shtëpive. Këto ua ndajta...

Trashëgimia e fituar me haram

0
Pyetja: Babai na ka lënë troje dhe pasuri të patundshme, por që ndonjëherë bënte veprime haram, kamatë, jepte dhe merrte ryshfete etj… A konsiderohet hallall kjo pasuri në neve apo është haram?”Përgjigjja:Thotë imam Gazzali në...

Mosdhënia e trashëgimisë bijës, që të mos i bjerë në dorë burrit të...

0
Pyetje: Disa njerëzi e nuk ua japin trashëgiminë bijave të tyre, nga frika se burrat e tyre do ta marrin atë. A është e lejueshme kjo?Përgjigje: Allahu i ka përshkruar trashëgimtarët dhe hisen e...

A lejohet leximi i Kuranit për prindërit?

0
A lejohet leximi i Kuranit për prindërit, qofshin ata gjallë apo të vdekur, duke pasur parasysh se ata nuk dinë shkrim e as këndim?Përgjigje: Ata kanë shpërblim për atë që të kanë mësuar ty...

Dajen apo axhen e kemi me te afert sipas fese?

0
Pyetje: Selamalejkum   Ju pershendes dhe deshiroj ta di se a e kemi me te afert axhen apo dajen sipas fesë sonë apo sipas gjakut?Përgjigje: Alejkum selam: Sipas Islamit, axha eshte me i afert se daja, ngase axha merre pjese ne trashegimi, kurse daja jo.Bedri Robaj

A është detyrë që rrobat e të vdekurit të jepen sadaka (lëmoshë)?

0
Pyetja: A është e vërtetë ajo që thonë njerëzit se kur vdes dikush kërkohet që rrobat dhe të gjitha pajisjet e tij të jepen sadaka, para se të kalojë dita e tretë (e vdekjes së...

Marrja e pasurisë-hises padrejtësisht

0
Pyetje: Prindërit e mi kanë jetuar në një fshat. Babai im i ka 4 vëllezër. Aty kanë pasur konflikt brenda familjes. Babai im ka qenë më i urti, ata i kanë bërë zullum dhe ai është detyruar ta shet dukatin e martesës dhe të ik jashtë vendit. Me ndihmat që i janë dhënë për fëmijë në Gjermani ai iu ka ndihmuar vëllezërve të vet edhe pse ata i kanë bërë zullum më parë. Më vonë ata janë ndarë dhe e kanë marrë për vete krejt tokën. Prej asaj kohe kur janë ndarë ne i kemi tubuar paratë për ta blerë një banesë në Kosovë. Tani që jemi kthyer ata më nuk po na j apin hisen sepse e kemi blerë banesën. A është mëkat i atij që ua ndan trashëgiminë bijve të vet e babit tim jo? Edhe babai im i ka 6 fëmijë e vetëm një rrogë të vogël.Përgjegje: Nëse gjendja është ashtu siç e përshkruani, padyshim se babai i juaj paska pësuar padrejtësi nga vëllezërit e tij. Lus Allahun që ata të pendohen për veprimet e tyre para se ata të...

A lejohet sigurimi i jetës dhe pasurisë në kompanitë e sigurimeve?

0
Pyetje:A lejohet sigurimi i jetës dhe pasurisë në kompanitë e sigurimeve?Përgjigjja:Jo, sigurimi i jetës nuk lejohet në këtë mënyrë, sepse kur të vjen meleku i vdekjes për të marrë shpirtin, askush nuk ka mundësi...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon