Monday, December 6, 2021
Pyetja: Vizita e gruas tek prindërit e saj *** Përgjigja: Allahu i Madhëruar ka thënë: “Jetoni e silluni mirë me to!” Nisa: 19 I Dërguari i Allahut ka thënë: ''Gratë janë gjysmat binjake të burrave.'' Poashtu i Dërguari i Allahut ka thënë: "Bashkëshorti/bashkëshortja jote ka të drejtë mbi ty! Në një hadith...
Pyetja: Nëse bashkëshorti e ndalon bashkëshorten e tij të vizitojë familjen e saj! *** Përgjigja: Nuk ka të drejtë bashkëshorti ta ndalojë bashkëshorten e tij nga vajtja tek familja e saj. Kështu që vëllai në fjalë duhet të jetë pranë familjes, duhet t’i përgjigjet nevojave të familjes. Nuk është nevoja që familjes t’i...
Pyetja: A ka ndonjë lutje të veçantë për mos ndarje? Megjithëse unë nuk dua që të ndahemi pothuajse jemi në fazën e fundit të ndarjes nga i fejuari. *** Përgjigja: Fal namaz sa më shumë dhe sa herë të biesh me ballin në sexhde lutju Zotit për këtë gjë, lutju Allahut (xhele xhelaluhu) kur...
Pyetja: Cilët shkaktarë po ndikojnë në shtimin e rasteve të dhunës në familje? *** Përgjigja: Dhuna në familje një fenomen negativ i dukshëm i shoqërisë së sotme dhe familjes moderne. Fakti që në shoqërinë tonë ndodh dhe është shtuar së tepërmi një fenomen i tillë është tregues, se shoqëria shqiptare lëngon dhe vuan nga...
Pyetja: Si duhet të sillemi me bashkëshorten?   *** Përgjigja: Allahu i madhëruar ka thënë: "Çoni jetë të mirë me to.." Nisa: 19 I Dërguari i Allahut ﷺ ka thënë: “Më i miri prej jush është ai, i cili sillet më së miri ndaj familjes së vet; dhe unë jam më i miri prej atyre, të cilët...
Pyetja: Allahu një çifti nuk i ka dhuruar fëmijë, por ata pajtohen me caktimin e Allahut dhe asnjëherë nuk hidhërohen me këtë caktim, por ndodh që ndonjëherë nga dëshira për të pasur një fëmijë mund të qajnë. A konsiderohet kjo se ata mund të rrëzohen në këtë sprovë? *** Përgjigjja: Allahu xh.sh. thotë: “Vetëm...
Pyetje: Desha ta bëj një pyetje në lidhje me mbulesën. Një motër dëshiron që ta vendos mbulesën dhe këtë dëshirë e ka qe sa vite, mirëpo bashkëshorti nuk ka dëshirë. Që të dy janë besimtarë të sinqertë, falin namazin dhe agjërojnë. Kisha pas dëshirë me dit se a duhet me...
Pyetja: Si duhet vepruar kur gruaja thotë fjalë të rënda? Ajo që unë tash po shoh për momentin është se nuk janë raportet me gruan si më parë. *** Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij...
Pyetje: Selam alejkum! Në këndin e faqes pyetje-përgjigje hasa dy raste kur në përgjigjet tuaja dy motrave ua sugjeruat përdorimin e mjeteve kontraceptive në mënyrë që të parandalohet aborti si punë e ndaluar në Islam. Kur i kam lexuar përgjigjet u trondita, ngase unë kam lexuar dhe kam dëgjuar prej shumë...
Pyetje: Kam dëgjuar se femra ka të drejtë vetëm në një rast t’i kërkoj divorcin burrit të saj, kur ajo ka arsye fetare, por në arsyet fetare më duket se u përmend edhe kur burri i saj nuk i kryen nevojat e saj intime. A mund të na e shpjegoni...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

Si duhet të japim këshillë?

Pyetje: Cilat janë rregullat që duhet t’i kemi parasysh gjatë dhënies së këshillës? *** Përgjigje: Dhënia e këshillës është një prej të drejtave të vëllezërve mes vete dhe është tregues për vëllazërinë e sinqertë. Madje kjo është prej përsosurisë së imanit, ngase imani nuk përsoset, derisa muslimani ta dojë dhe ta urrejë për vëllanë e […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke?

Pyetja: A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër? *** Përgjigja: Nëse u qasemi studimeve kur’anore të kësaj fushe, materies së krijimit të Ademit, lavdërimet dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, praktikisht llojit të lëndës së krijimit, hasim se Kur’ani përdor disa terminologji mbi këtë […]

X
Mirëserdhët Pergjigje.net
Mirësevini
wpChatIcon